Atlas 150W mobiele graafmachine voor Loonbedrijf Rovers

Onlangs mochten we een nieuwe Atlas 150W mobiele graafmachine leveren aan Loonbedrijf Rovers uit Boekel. De machine werd zeer compleet door ons uitgevoerd met oa brede Nokian banden, kunststof spatborden, extra hijspunt aan de arm, beugels voor transport met de bietengrijper, centraal smeersysteem, Ride Control giekvering, donker getint glas, 3 kisten waaronder een handige kettingkist tussen de voorwielen, trekhaak met kogelkop & trekbek met een 7 polig 12V stopcontact en een Eurosteel opschoonbak met Quick Twin ophanging.

Omdat er in het bedrijf enkele machinisten gewend zijn aan de oude ‘Engelse bediening’ hebben wij een elektrisch omschakelbare servobediening gemaakt waardoor met 1 druk op de knop gekozen kan worden tussen Euro of Engelse bediening. Het extra zware contragewicht werd voorzien van een 30x30 beschermstrip en om de maaikorf goed te kunnen bedienen hebben we een aparte maaifunctie gemonteerd zodat de machine tijdens het maaien, voldoende hydrauliek over houd om te rijden en de giek te bedienen.

ATLAS Mobiele graafmachines

Atlas graafmachines kenmerken zich door Duitse degelijkheid met gebruik van de juiste componenten zoals Deutz Stage V motoren en een ZF aandrijflijn. Meest in het oog springende eigenschappen zijn de slanke bouw van de giek door middel van hoog-sterkte materiaal en eenvoudige maar sterke pen-bus verbindingen.

Mede door de compacte giekconstructie, sterke en zwaar uitgevoerde bak- knik- en hefcilinders, zijn de hefcapaciteiten, opbreekkracht en indringkracht van Atlas graafmachines veelal hoger dan die van de concurrenten in dezelfde gewichtsklasse.