Over ons

Van der Vrande Bouwmachines helpt haar klanten met de koop, verkoop, onderhoud, service aan hun grondverzetmachines. Daarbij hebben wij een compleet en modern pakket om u compleet te ontzorgen met betrekking tot uw machinepark. In ons dienstenpakket zitten naast de levering van grondverzetmachines ook financieringen, onderhoudspakketten, remote-control diensten, kortom: alles wat een modern machinepark nodig heeft.

De historie van Van der Vrande gaat terug tot 1952. Toen was Theo van der Vrande reeds actief als smid aan de Koppelstraat in Beek en Donk. Hij slaagde erin om dealer/importeur te worden van het merk Massey Ferguson en verhuisde als snel naar de Mgr. Verhagenstraat in Beek. Honderden industrieladers en graaflaadcombinaties, later ook verkocht onder de merknamen Fermec en Terex, vonden via Theo hun weg naar de klant.

In 1994 namen zonen Erik en Marcel van der Vrande het bedrijf over van Theo van de Vrande. Onder hun leiding werd het dealerschap van MF uitgebreid. Toen het aantal verkochte graaflaadcombinaties in Nederland terugliep, verwierven de broers het dealerschap van Case Construction, dat beschikte over een volledig pakket grondverzetmachines. Daarmee kon Van der Vrande Bouwmachines haar klanten beter helpen met een groter productgamma.

In 2020 nam Björn Kammenga het bedrijf over van Erik en Marcel. De naam Van der Vrande Bouwmachines blijft gehandhaafd. Björn werkte al sinds 2000 in verschillende functies bij Van der Vrande Bouwmachines. Marcel is als verkoper nog altijd werkzaam voor het bedrijf, terwijl Erik gekozen heeft om helemaal te stoppen. Onder leiding van Björn werd Van der Vrande Bouwmachines dealer van Eurocomach minigravers, Limach elektrische graafmachines en versterkte het haar samenwerking met Case Contruction. In 1927 bestaat het bedrijf 75 jaar.