Case CX210D rupsgraafmachine voor Xella in Landgraaf

Onlangs hebben we aan Xella Nederland BV op de locatie Landgraaf een nieuwe Case CX210D rupskraan mogen leveren. Deze machine wordt ingezet om restproducten te verkleinen zodat deze kunnen worden hergebruikt.

De Case werkt in een zeer stoffige inpandige omgeving waarbij de defecte en afgekeurde kalkzandsteenplaten worden verwerkt tot nieuwe producten. De Case CX210D rupskraan verwijdert het ijzer uit het gewapende kalkzandsteen waarna de restanten in een puinbreker worden verkleind en uiteindelijk weer worden verwerkt in nieuwe producten.

Vanwege de stoffige omgeving hebben wij de cabine voorzien van een BMAir overdruk installatie en omdat de machine inpandig werkt, hebben we tevens een hoogtebegrenzer gemonteerd om te voorkomen dat het dak beschadigd raakt. Verder mocht niet ontbreken: een Wiejelo centraal smeersysteem, 2 camera’s op de bovenwagen, 1 camera onder de giek voor perfect zicht in de ijzercontainer en een instelbare low en highflow om de sorteergrijper met scrollers te bedienen. De levering werd gecompleteerd met een uitgebreide werkinstructie voor de machinisten waarna deze nog even wilden poseren met hun trotse aanwinst op de achtergrond.

De Xella Groep met hoofdkantoor in Duisburg, Duitsland, ontwikkelt, produceert en verkoopt bouw- en isolatiematerialen. Met de merken Ytong, Silka en Hebel is Xella een van 's werelds grootste fabrikanten van cellenbeton- en calciumsilicaateenheden. Xella Nederland BV houdt zich bezig met het winnen en verwerken van kalkzandsteen, cellenbeton en het isoleren met minerale isolatieplaten, zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw. De fabriek heeft naast het hoofdkantoor in Vuren 7 nevenvestigingen, waarbij in Landgraaf dus gekozen is voor de Case rupsgraafmachine.