Eerste E-serie rupskraan voor H. Kuijpers BV

Eerste E-serie rupskraan voor H. Kuijpers BV

Aan H. Kuijpers BV leverden wij afgelopen maand onze eerste Case CX250E rupskraan. De machine werd besteld met vrijwel alle opties die het een zeer complete machine maken die zowel in sloop- als grondverzetwerkzaamheden goed tot zijn recht komt.

Voor het eenvoudig wisselen van hulpstukken hebben wij een Steelwrist SQ70-55 snelwissel gemonteerd met automatische oliedoorvoer. Het (de)monteren van snelkoppelingen is niet meer nodig en beschadigde hydrauliekslangen van hulpstukken zijn verleden tijd. SCM Modifications verzorgde de aanpassingen aan de giek zodat de machine hoger kan reiken en (hoge) vrachtwagens op korter bereik kan laden.

Verder mochten we de volgende opties monteren: Topcon GPS, centraal smeersysteem, overdrukunit, treeplanken, communicatieapparatuur, ruim voldoende verlichting, extra (gekeurde) hijshaak aan de giek, kettingkist, getinte ramen en een gelaagde vooruit. Het geheel werd compleet gemaakt met twee nieuwe Beco bakken.

De E-serie kenmerkt zich door zijn 6 cilinder Stage V FPT motor. Een overbemeten 6.7 liter motor met een uiterst laag brandstofverbruik. Bij deze, in Japan gebouwde, 27 tonse Case CX250E is het gevoel voor de machinist direct goed. De hydraulische servo bediening valt bij iedere machinist in de smaak en ‘afstellen van hydrauliek’ is bij deze machines niet aan de orde; direct in 1 keer goed.

Een tweede Case CX250E wordt begin 2023 aan de firma Kuijpers geleverd….