Van Mensvoort Veghel gaat voor groen met Limach elektrische graafmachine

Uitvoeren van zwaar sloopwerk, groot of klein, met oog voor milieu en arbeidsomstandigheden. Dat is de uitdaging waar Van Mensvoort uit Veghel voor staat. Van Mensvoort Veghel sloopt binnenwerken van supermarkten om deze in een korte tijd om te bouwen naar een nieuwe supermarkt van een bekende Zuidoost-Brabantse grootgrutter. Omdat de werkzaamheden inpandig zijn, is het belangrijk dat het geluid en de uitstoot tot een minimum beperkt blijven.

Van Mensvoort ging in gesprek met dealer Van der Vrande Bouwmachines en Limach, de fabrikant van elektrische graafmachines om een compacte elektrische minigraver te configureren die aan de eisen kan voldoen. Met een grote accucapaciteit van 30 kWh, een watergekoelde elektromotor, naast de mogelijkheid om op 230V te laden een 400 VAC snellader die ook tijdens het werken kan opladen, sloopsorteerfuncties, diverse aanpassingen aan het hydrauliek- en koelsysteem en een speciaal gebouwde omklapbare veiligheidsbeugel beschikt Van Mensvoort vanaf heden over duurzaamheid en sloopkracht in één machine, de Limach E18.3 Peformance HD. Ondanks de zware werkomstandigheden kan de minigraver met behulp van de snellader een volledige dag werken.

Limach

De missie van Limach is het ontwikkelen en produceren van emissievrije graafmachines die de bouw- en infra sector radicaal verduurzamen. Daardoor werken ze iedere dag aan een beter werk- en leefklimaat voor iedereen! Door het toepassen van beproefde Li-Ion accutechniek en hoogwaardige componenten, behoren de Limach elektrische bouwmachines tot de absolute top in hun klasse. Samen met dealer Van der Vrande paste Limach de configuratie van de machines aan waardoor deze nu specifiek voor verschillende doeleinden uitgevoerd kan worden, exact zoals de klant het wenst.

Superieur bedieningsgemak
De ergonomische machines worden gekenmerkt door uitstekend zicht rondom, intuïtieve bediening en comfort. Zichtlijnen van de machinist zijn erg belangrijk voor de veiligheid.

Oplaadflexibiliteit
Alle Limach machines zijn op te laden via het reguliere stopcontact (230V) en kunnen ook worden uitgerust met een snellader functie (380V). Uiteraard zijn Limach machines ook op te laden via autolaadpalen.

Lage onderhoudskosten
De operationele kosten van een elektrische machine zijn lager dan van een conventionele machine. Verversen van olie, filters en andere zaken rondom de dieselmotor zijn niet langer van toepassing.

Duurzame materialen
De machines worden geconstrueerd en zo nodig aangepast voor de toepassing die de gebruiker voor ogen heeft. Daarom worden onderdelen geselecteerd op basis van excellente duurzaamheid en betrouwbaarheid, voor een maximale levensduur.

Van Mensvoort Veghel

Van Mensvoort is een familiebedrijf dat zich bezig houdt met sloopwerkzaamheden, infra, recycling, grond- en zandopslag en verhuur. Reeds jarenlang werkt Van Mensvoort samen met Van der Vrande Bouwmachines op het gebied van de grondverzet- en sloopmachines. De Limach elektrische minigraver is weer een mooi voorbeeld van de jarenlange samenwerking tussen Van der Vrande en Van Mensvoort.