Case geeft eerste beelden van elektrische minigraver vrij

Case Construction Equipment heeft tijdens het CNH Industrial Capital Markets Day Event op 22 februari 2022 de eerste glimp vrijgegeven van elektrische minigraver, de Case CX15EV. Deze machine zal vanaf 2023 beschikbaar zijn voor de Nederlandse markt.

De Case CX15 EV is een 1.3 tons minigraafmachine aangedreven door een 16 kW elektromotor. Hij beschikt over intrekbare rupsen die de machinebreedte tot 790 mm terugbrengen waardoor de machine door deuren kan en in krappe ruimtes kan werken. Door een minimaal zwenkstraalontwerp kan de machine ook zeer dicht bij muren en obstakels werken. De 21,5 kWh lithium-ion batterij wordt opgeladen door de 110V/220V on-board lader of via een externe snellader die de machine extreem snel kan laten opladen, meestal binnen 90 minuten.

Afhankelijk van het soort werk levert de Case CX15 EV voldoende vermogen om een werkdag van 8 uren vol te maken. Een lastafhankelijk hydraulisch systeem levert soepele en krachtige prestaties waarmee de machinist de machine voor elke taak kan inzetten.

"Van verminderde emissies tot geluidsreductie en lagere brandstof- en onderhoudskosten gedurende de levensduur, de Case CX15 EV zal een krachtige, efficiënte en duurzame aanvulling zijn op onze minigraafmachine line-up", zegt Egidio Galano, hoofd productmanagement van Case CE Europa, CASE.