Case lanceert G-serie “Evolution” wielladers

Case Construction Equipment kondigde onlangs de lancering aan van de nieuwe G-serie Evolution wielladers. De vernieuwingen zijn vooral gericht op de gebruiksvriendelijkheid van de machine door middel van een nieuw touchscreen display en de mogelijkheid om de verbinding van de machine met remote-apps tot stand te brengen. Daarnaast kan de machine worden uitgerust met een geïntegreerd weegsysteem. Bestuurders profiteren daarmee van de mogelijkheid om elke vrachtwagen nauwkeurig te laden en situaties van onder- of overbelasting te verminderen door elke bak nauwkeurig te wegen, terwijl het totale gewicht van het materiaal dat is geladen cumulatief wordt bijgehouden.

Case SiteConnect en SiteWatch™ zijn vanaf nu ook standaard voor drie jaar op elke CASE G-serie Evolution wiellader aanwezig. CASE SiteWatch™ is een oplossing die is ontworpen om belangrijke informatie over de prestaties en locatie van de machine te verzamelen en die gegevens snel beschikbaar te maken. Met een nieuw dashboard kunnen problemen worden verholpen zonder dat machinisten of wagenparkbeheerders fysiek aanwezig hoeven te zijn.

De machine heeft geheel nieuwe elektrohydraulische bedieningselementen waarmee de machinist het reactievermogen van de hef (giek) en kantelen (bak) onafhankelijk kan instellen om aan de voorkeuren van de machinist en laadsituaties te voldoen. Elke functie kan afzonderlijk worden ingesteld met een keuze uit drie reactiemodi: soepel, matig en agressief. Case heeft de vorige bedrijfsmodus voor motorvermogensbeheer vereenvoudigd met twee nieuwe: Smart en Max. De Max-modus wordt gekozen wanneer de machinist onder zware omstandigheden met maximale motorprestaties wil werken, terwijl de nieuwe Smart-modus hoge prestaties en een verbeterde bedieningservaring levert door verbeterde communicatie tussen de motor en transmissie op werkterreinen die minder uitdagend zijn.

Bestuurders kunnen profiteren van de nieuwe parallelle heffunctionaliteit voor alle giekconfiguraties die helpt bij het vasthouden van materiaal en soepel laden door automatisch de hoek en positie van de bak of vorken te behouden. Om de bruikbaarheid verder te vereenvoudigen, heeft Case drie nieuwe, kleurgecodeerde, configureerbare knoppen op de rechterarmsteun geïntroduceerd, waardoor de machinist snel kan reageren, met minimale beweging, terwijl hij kan communiceren met voorgeprogrammeerde machine-instellingen.

Dankzij verlengde onderhoudsintervallen van 500 tot 1000 uur zijn de totale onderhoudskosten tot 20% verlaagd in vergelijking met de huidige serie wielladers.

De gezondheid en prestaties van banden hebben een aanzienlijke invloed op de algehele machineprestaties, inclusief het brandstofverbruik. Het geheel nieuwe en als optie verkrijgbare Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) is voorzien van individuele sensoren die op de klepsteel van elke band worden gemonteerd, samen met een ontvangermodule die de druk voor elke band op het display communiceert en de bestuurder waarschuwt wanneer de bandenspanning buiten een gewenst bereik raakt.

Alle nieuwe functies zijn gebaseerd op feedback van klanten en dealers - van de banden tot de bak tot de motor en de bedieningselementen - om uitgebreide connectiviteit en systeemverbeteringen te bieden die de productiviteit, de winstgevendheid en de betrouwbaarheid zullen verhogen.