Case rolt D-serie minigraafmachines uit

De nieuwe serie minigraafmachines uit de D-serie van Case Construction Equipment omvat maar liefst 20 modellen van 1 ton tot 6 ton, waaronder twee elektrische modellen. De D-serie, gemaakt in Italië door Eurocomach, beschikt over de nieuwste technologie, functies en hulpstukken voor alle markten en toepassingen.

De ontwikkeling van de nieuwe serie volgt op de overname van Sampierana (Eurocomach) door CNH Industrial eind 2021. De Sampierana-groep omvat Sampierana-rupsonderstellen en Eurocomach-minigraafmachines. CNH-directeur Egidio Galano verklaart: “Door de Europese productie kunnen de eerste machines uit de D-serie vanaf het derde kwartaal van 2022 worden verzonden en op de bouwplaatsen van klanten staan.”

Functies zoals “zero-tail swing” en tweedelige gieken zijn beschikbaar voor het hele assortiment. Gebruikers kunnen elke machine volledig aanpassen aan de toepassing, met opties variërend van basisconfiguraties tot premium modellen. De prestatie verbeterende tweedelige giek is zelfs beschikbaar op de modellen van 2 ton, 4,5 ton en 5,5 ton, een primeur in de sector, zegt CNH.

De eerste van de elektrische modellen is de CX15EV, die vanaf het eerste kwartaal van 2023 leverbaar zal zijn. Deze 1,3 ton wegende machine heeft een 16kW elektromotor met een 21,5kWh accu die met een externe snellader in minder dan twee uur weer kan worden opgeladen.

Om de flexibiliteit, uptime en productiviteit te vergroten, heeft Case een reeks after-sales services gecreëerd, Case Service Solutions. De diensten omvatten geolocatie, vlootbeveiliging met behulp van geo-fences en waarschuwingen voor ongeoorloofd gebruik en flexibele rapportage van de Case SiteWatch-tool voor wagenparkbeheer. Dit omvat de mogelijkheid om brandstofverbruik, bezettingsgraad, machine-uren en inactiviteit te volgen.

Case SiteConnect verbetert telemetriegegevens die worden gebruikt door Case's Uptime Center-team om dealers te voorzien van waarschuwingen op basis van machineprestaties. Dealers kunnen op afstand toegang krijgen tot machinegegevens en proactief zijn in het beheer van de machines van klanten om maximale uptime te garanderen. Zowel SiteWatch als SiteConnect zijn vanaf 2023 beschikbaar op de minigraafmachines uit de D-serie.