Case timmert verder aan de weg met nieuwe mobiele graafmachines

Na de overname van Sampierana-Eurocomach eerdere dit jaar, laat Case CE zien dat het aan de weg timmert met de introductie van een nieuwe lijn mobiele graafmachines. De vier (en later vijf) nieuwe modellen worden gebouwd onder een bestaande leveringsovereenkomst met de Zuid-Koreaanse fabrikant Hyundai.

Het aanbod mobiele graafmachines zal de conventionele WX140E en WX160E en de Short-Radius WX155E SR en de WX175E SR omvatten. Deze modellen krijgen in een later stadium gezelschap van een conventionele WX210E. Alle modellen zijn uitvoerbaar met een standaard of driedelige giek, behalve de WX175E. Deze laatste is enkel met een driedelige giek leverbaar.

Belangrijke kenmerken zijn onder meer:
- Soepele werking en maximale controle dankzij beproefde Bosch Rexroth Load Independent Flow
- Duurzaamheid, betrouwbaarheid en efficiënte capaciteiten op de weg dankzij ZF-assen voor zwaar gebruik en hydrostatische transmissies.
- Maximum View Monitor-functie, 360° camera's en extra achterradar.
- Maximaal comfort cruise control, optionele ride control en joystickbesturing.
- Gebruik van biodiesels, HVO en andere synthetische brandstoffen dankzij Cummins Stage V dieselmotoren zonder uitlaatgasrecirculatie (EGR)

De nieuwe mobiele graafmachines van Case worden aangedreven door Cummins-dieselmotoren die voldoen aan EU Stage V. De vier kleinere modellen zullen een Cummins B4.5-motor gebruiken, die boven de industriestandaard uitsteekt met een maximaal vermogen van 129 kW, terwijl de WX210E wordt geleverd met de grotere B6.7, die tot 145 kW biedt. De motoren zijn voorzien van een zeer efficiënte uitlaatgasnabehandelingsmodule met een dieseloxidatiekatalysator (DOC), selectieve katalytische reductie (SCR) en een roetfilter (DPF). Omdat er geen ingewikkeld uitlaatgasrecirculatiesysteem (EGR) nodig is om te voldoen aan de Stage V-vereisten, zijn de onderhoudskosten lager. Bovendien zijn de onderhoudsintervallen van het brandstoffilter 1.000 uur en de motor olie- en filterintervallen zijn ingesteld op 800 uur, waardoor de machine-inzettijd voor de machinist verder wordt gemaximaliseerd.

CASE breidt zijn machineaanbod uit met de toevoeging van mobiele graafmachines uit de E-serie om te voldoen aan de ontwikkeling van de behoeften van klanten in heel Europa. Dealers zullen in staat zijn om klanten te voorzien van een scala aan uitrustingsstukken en machinespecificaties om te voldoen aan de individuele zakelijke vraag.