CNH Industrial (Case) neemt Sampierana (Eurocomach) over

CNH Industrial (Case) neemt Sampierana (Eurocomach) over

Sampierana, de fabrikant van de Eurocomach minigravers, is overgenomen door CNH, het moederbedrijf van Case Construction. Het toeval wil dat Van der Vrande Bouwmachines beide merken al vertegenwoordigt, Case Construction al sinds 2000, Eurocomach sinds 2018.

CNH heeft vanaf de overname 90% van Sampierana in handen, met de bedoeling om na vier jaar 100% van het bedrijf in bezit te hebben. Zowel de productgamma’s van Case als Eurocomach zullen blijven bestaan. Van der Vrande zal dus blijvend een kwalitatief hoogwaardige minigraver kunnen leveren.

Sampierana is een Italiaans bedrijf dat minigravers en onderstellen voor graafmachines produceert onder haar eigen merk Eurocomach. Tot nu toe was het eigendom van de broers Moreno en Cesare Para, wiens vader Aleardo Para in 1950 een tractorreparatiewerkplaats begon. De productie van Sampierana-rupsonderwagens begon in 1984. Eurocomach werd opgericht in 1993 nadat Sampierana een Italiaanse graaflaadmachineproducent overnam. Cesare en Moreno Para, die al 50 jaar voor het familiebedrijf werken, verklaren: “Samen met CNH Industrial zal ons bedrijf blijven groeien en genieten van alle voordelen die een grote industriële aandeelhouder kan bieden. CNH zal al onze sectoren zal versterken. Tegelijkertijd willen we benadrukken dat onze merken en ons commerciële netwerk behouden blijven.”

CNH is ook een Italiaans bedrijf, geleid door het familie-imperium Agnelli, dat loopt van Fiat tot Juventus. CNH was geïnteresseerd in Sampierana vanwege het hoge aanpassingsvermogen en de elektrische stroomprototypes, die ideaal passen bij de klantgerichte en duurzame aanpak van CNH Industrial. Stefano Pampalone, president bij CNH Industrial, verklaart: "Deze belangrijke investering is een bewijs van de inzet van CNH Industrial om onze activiteiten in bouwmachines te laten groeien.”