Nieuwe rupsgraafmachines van Case, de E-serie

De nieuwste Stage V-conforme rupsgraafmachines van Case zetten nieuwe normen neer op het gebied van productiviteit, efficiëntie en comfort voor de machinist. Case Construction Equipment heeft de lancering aangekondigd van hun nieuwe zeven modellen, de E-serie rupsgraafmachines.

De nieuwste graafmachinemodellen - de CX130E, CX160E, CX180E, CX210E, CX240E, CX250E en CX300E - bieden allemaal meer controleerbaarheid, verhoogde bedrijfsefficiëntie en verbeterd comfort en zichtbaarheid voor de machinist, met bewezen productiviteit, brandstofverbruik en lagere totale eigendomskosten.

Enkele van de kenmerken van de machines (van 13 tot 30 ton) zijn: nieuwe FPT Industrial (FPT) Stage V-motoren; een verbeterd cabineontwerp; verbeterde hydraulische bedieningselementen en een nieuw volledig assortiment Case Service Solutions.

Volgens Case behoort de geheel nieuwe E-serie tot de meest productieve, concurrerende en efficiënte graafmachines op de markt, dankzij het CASE Intelligent Hydraulic System (CIHS), nieuwe werkmodi, telematica, een geoptimaliseerde cabinebesturingslay-out en de nieuwste brandstofefficiënte motoren. Case heeft zijn langdurige samenwerking met FPT, dat bekend staat om hun sterke constructie-aandrijflijnontwerpen, voortgezet.

CIHS - een toonaangevend kenmerk van de graafmachines van de vorige generatie - levert verdere hoge productieprestaties en is nu geïntegreerd met vier nieuwe werkmodi, met extra aanpasbare hydraulische instellingen om de prioriteit aan te passen voor arm-, giek- of zwenkbewegingen die allemaal door de machinist worden geregeld.

Case heeft ook de uptime en het onderhoudsgemak van de E-serie verbeterd; verdubbeling van onderhoudsintervallen tot 1.000 uur voor motorolie, brandstoffilters en oliefilters. Voor meer comfort en veiligheid voor de machinist zijn de graafmachines uitgerust met een groot aantal standaardfuncties in de cabine die zijn ontworpen om de algehele bedrijfservaring te verbeteren. Deze omvatten: een grote 10 inch touchscreen monitor met vijf configureerbare knoppen; hangende stuurhendelconsole; grotere opbergvakken; en volledig verstelbare ergonomische stoelen.

Als aanvulling op de nieuwe machines uit de E-serie en het helpen van klanten om potentiële efficiëntie en verbeteringen binnen hun grondverzetactiviteiten te leveren, biedt Case een volledig scala aan aftermarket, zorg-, back-up-, onderhouds- en telematicaprogramma's (bijv. Case SiteWatch, Case Care, Case Protect, Case Fluid Analysis enz.) ontworpen om de last en verantwoordelijkheid van wagenparkbeheerders te verlichten.