Volle bus relaties Van der Vrande bezoekt Case European Roadshow

Zaterdag 14 mei 2022 bezochten we met 60 klanten en geïnteresseerden de Terratec-Basalt mijn in Duitsland voor de Case European Roadshow 2022. Met mooi weer en in een prachtig decor, midden in de Eifel, werden de nieuwste Case grondverzetmachines gepresenteerd.

De E-serie rupskranen waren er te zien en ook zelf te proberen. De E-serie heeft diverse vernieuwingen gekregen waaronder een 6 cilinder FPT Stage V motor voor de conventionele 20 tot 30 tons modellen. Ook zijn de bewegingen van de giek en het zwenken nu instelbaar in het display en de machines zijn standaard voorzien van Sitewatch voertuigmanagement systeem. De Case CX250E rupskraan is vanaf juni bij ons in Beek en Donk te zien. Tevens is de Case CX250E vanaf juli beschikbaar voor demonstraties op locatie.

Ook werden de nieuwste minigravers uit de D-serie gepresenteerd. Deze serie komt voort uit de overname van Eurocomach coor CNH. In het middelpunt van de belangstelling stond de Case CX15EV elektrische minigraver. Met zijn 16kW accupakket en uiterst stille Helical hydrauliekpomp kan deze minigraver bij de meeste werkzaamheden een volle dag werken. Opladen kan met een standaard 230V stekker of met een externe 400V snellader. De Case CX15EV is vanaf heden te bestellen en vanaf medio december leverbaar. Behalve de Case CX15EV, werden ook de nieuwe Case CX12D, Case CX19D, Case CX25D en Case CX35D minigravers voor het eerst gepresenteerd. Met de Case CX65D midigraver met 3 delige giek werd het Case rodeo spel gespeeld.

Midden in de open-pit konden bezoekers een Case 821G-XR en een Case 1021G proberen. Naast het scheppen en verplaatsen van de basalt en lava stenen kon er ook een Astra Mining truck geladen worden. Hierbij kwamen de Nederlandse machinisten er achter dat het nog niet zo makkelijk is om de bak in deze rotsachtige omstandigheden vol te scheppen; een hele nieuwe ervaring voor onze klanten.

De dag werd afgesloten in de Biergarten van de Terratec-Basalt mijn met een prachtig uitzicht over de pit. Zowel wij als onze klanten zijn met deze fantastische dag in een mooie omgeving een prachtige ervaring rijker!